КІНОЛОГІЯ – НЕ ПРОСТО ПРОФЕСІЯ, ЦЕ ПОКЛИКАННЯ

КІНОЛОГІЯ – НЕ ПРОСТО ПРОФЕСІЯ, ЦЕ ПОКЛИКАННЯ

КІНОЛОГІЯ - НЕ ПРОСТО ПРОФЕСІЯ ЦЕ ПОКЛИКАННЯ

Про те, що існує така спеціальність, як кінологія, знають багато, але не всі знають, що це за справа і чим саме займаються кінологи.

Що ж означає слово кінологія? Кінологія (від грец. KYON – собака і LOGOS – вчення) – наука про собак, яка вивчає все, що стосується цих тварин: особливості порід, поведінки і характеру, дресирування, догляд і харчування, тощо. Щодо кінолога – то це фахівець, який працює з собаками.
 
Історичні корені про кінологію, як професію, йдуть у глибину століть до нашої ери. Тоді предки приручали чотирилапих для допомоги в полюванні чи на пасовищі. Так, кочові степові племена надавали перевагу пастушим собакам, стародавні ассирійці – бойовим псам, а в Греції цінували декоративні породи собак.
 
В сучасному вигляді та розумінні професія кінологія виникла лише у другій половині 19 століття.
А взагалі, кінологія – нелегка професія, а кінологами не народжуються, ними стають за покликом серця.
 
Аби стати справжнім фахівцем, кінолог повинен володіти твердим характером, бути сміливим, терплячим, цілеспрямованим, наполегливим, також мати хорошу фізичну форму, та найголовніше – це любити собак, адже неможливо працювати з тваринами і не любити їх.
 
У прикордонному відомстві кінологічна служба завжди була і є важливою. Адже саме кінологи в парі зі своїми чотирилапими напарниками виявляють вибухівку та наркотики, а також затримують порушників.
 
Аби стати кінологом-прикордонником потрібно пройти підготовку у Кінологічному навчальному центрі Держприкордонслужби. Базовий курс підготовки триває пів року. За цей час кінологи не лише дресирують собак, а й вивчають анатомію, психологію тварин та методику підготовки. По завершенні навчання кінологи отримують свідоцтва, а їх чотирилапі напарники сертифікати.
 
Тож, кінологія – це справжнє покликання. На двох одне життя та одна служба – саме так можна охарактеризувати роботу кожного кінолога.
 
Якщо ви по-справжньому любите собак і бажаєте охороняти державний кордон пліч-о-пліч з вірним чотирилапим другом, то кінологія – саме для вас. Приєднуйтесь до команди професіоналів.

Залиште відповідь

Your email address will not be published. Required fields are makes.