Найбільша мрія – звільнення рідної Донеччини від окупантів – кінологиня поліції Хмельниччини Інна Герасімова

Найбільша мрія – звільнення рідної Донеччини від окупантів – кінологиня поліції Хмельниччини Інна Герасімова

кінологиня поліції Хмельниччини Інна Герасімова

Старший інспектор-кінолог кінологічного центру ГУНП в Хмельницькій області Інна Герасімова починала свою службу у 2018 році на Донеччині. Та через повномасштабне вторгнення та окупацію її рідного міста поліцейська разом зі своєю сім’єю була змушена евакуюватися на Хмельниччину.

У Хмельницькому Інна продовжила працювати з собаками та навіть опанувала новий для себе напрямок — зараз кінологиня займається розплідником службових собак.

— Мені дуже подобається займатися щенятами, розвивати їх, — говорить поліцейська. — За півтора року існування розплідника ми вже передали в інші області 18 собак.

«Бельгійця» Ірбіса з першого виводка, який народився в розпліднику, кінологиня залишила собі та навчає його на пошук зброї та вибухівки. Ще одна її підопічна — швейцарська вівчарка Хлоя. Її навчають на пошук наркотичних речовин та прекурсорів. А оскільки Хлоя дуже дружелюбна та компанійська, її ще використовують під час занять із каністерапії.

Влітку до нас приходили групи дітей-переселенців з Донеччини, Харківщини, Луганщини. Їхні батьки та вихователі завжди просили про нові візити, оскільки спілкування з собаками мало на дітей дуже гарний вплив,

Згодом ми вирішили ширше застосовувати наш ресурс і почали проводити заняття з каністерапії для поранених захисників. Ця ініціатива теж отримала дуже гарний фідбек від учасників.

Розповідає Інна Герасімова

Про що мріє поліцейська? Розвиватися в професії, виховати собаку-чемпіона. Та найбільша мрія — звільнення рідної Донеччини від окупантів.
На деокупованих територіях дуже багато роботи для кінологів з собаками. Пошук зброї та вибухівки в пріоритеті. Тож ми посилено розвиваємось у цьому напрямку

говорить поліцейська

Залиште відповідь

Your email address will not be published. Required fields are makes.