Собаки – герої України

Собаки – герої України

«Собаки – герої України»

У Києві відбулася церемонія нагородження українських службових собак у межах проєкту «Собаки – герої України».

У рамках проєкту «Собаки – герої України» у світ виходить календар, кожен місяць якого, присвячений українському службовому собаці та його наставнику. Усі гроші від продажів календаря підуть на бронежилети для собак рятівників.

Прикордонниця Аліна Паніна та її чотирилапа помічниця Роксі стали жовтневими у 2024 році.

Собака на прізвисько Роксі вже третя у кінологині Аліни Паніної. Перші дві – Соня і Джерсі разом із прикордонницею потрапили до російського полону після оборони «Азовсталі». Свою порцію їжі вона ділила на трьох – на себе та двох своїх чотирилапих друзів.

Виходила з «Азовсталі» дівчина разом з чотирилапими оборонцями, з якими потрапила до рук окупантів. Тварин їй так і не віддали…

«Нас привезли в Оленівку. Умови були жахливими, а день перебування там здавався за місяць. Найбільшою радістю було чути гавкіт своїх собачок, яких тримали десь поруч з колонією. Ніколи не забуду те відчуття, коли нас вивозили звідти, а вони постійно гавкали. Там залишилась частина мого серця», – з сумом пригадує Аліна.», – розповідає прикордонниця.

Соня і Джессі в проєкті календаря «Собаки – герої України» стали символом усіх тварин, які потрапили до полону загарбників, їх заочно нагородили.

А нова чотирилапа прикордонниця Роксі – справжня професіоналка. У липні цього року в пункті пропуску «Устилуг», що на кордоні з Польщею, Роксі «винюхала» приховані в паливному баку автомобіля тютюнові вироби на суму більш як 30 тис. гривень. І це далеко не єдиний службовий результат Аліни і її спритної напарниці Роксі.

Залиште відповідь

Your email address will not be published. Required fields are makes.