Одеський Кінологічний центр поліції поповнився чотирилапими вихованцями

Одеський Кінологічний центр поліції поповнився чотирилапими вихованцями

Американські партнери за ініціативи «Фонду Говарда Баффета» передали підрозділу чотирьох німецьких та бельгійських вівчарок малінуа.

Вухані за кличками Сіро, Майко, Ізідор і Райко стануть службовими після навчання та здачі екзаменів.

В умовах війни основним завданням для службових собак поліції є виявлення зброї, мін, предметів, що не вибухнули. Тому мета такої допомоги полягає в тому, аби життя на деокупованих територіях стало безпечнішим.

«Зараз у Кінологічному центрі ми маємо 63 чотирилапих друга, серед яких німецькі, бельгійські вівчарки, лабрадори, англійські спрінгер-спаніелі, добермани. Вони допомагають поліцейським у розшуку людей по слідах, пошуку людських останків, наркотичних засобів, вибухових речовин, зброї та боєприпасів. Собаки, які у нас від американських партнерів, наразі проходять тренування та дресирування. Вони мають гарні завдатки і надалі будуть працювати у напрямку пошуку вибухових речовин і зброї», – розказала начальниця Кінологічного центру ГУНП в Одеській області Олена Чернілевська – Ісайко. 

Окрім собак, поліцейські кінологи також отримали необхідні аксесуари для догляду за ними, амуніцію, навчальне та тренувальне обладнання, а також бокс з дванадцятьма запахами-імітаторами вибухових речовин. 

Інспектор-кінолог Дмитро Ткаченко, який працює у кінологічному центрі з 2019 року, розповів про свого півторарічного вихованця – німецьку вівчарку Сіро, який прибув з США. За місяць спільних навчань вони стали тандемом. 

«Сіро – доброзичливий пес, який вимагає до себе багато уваги. Він вже вправно виконує команди послуху, впізнає запах пластиду, вчиться виявляти вибухову речовину. Жодного відчуття, що він «американець», – з посмішкою каже Дмитро.  

Старший інспектор-кінолог Томас Зіньгіс зі своїм п’ятирічним досвідом роботи з собаками, охарактеризував нових вуханів, як потужних та перспективних. У них висока мотивація, відмінна грайливість та робота з людьми. 

«Від навчання підопічних чотирилапих ми отримуємо задоволення, це новий досвід, як для вихованців так і для нас. Закордонні собаки відрізняються високою мотивацією, з перших днів стало зрозуміло, що вони бажають робити все, аби отримати винагороду», – додав Томас.         

Провідний фахівець кінологічного центру Валентин Салій разом з бельгійською дворічною вівчаркою Ізідор продемонстрував перше подолання смуги перешкод. Валентин зазначає, що собаки з-закордону дуже вмотивовані, а це краще, що може бути у підготовці собак, які працюватимуть у силових структурах.

Старший інспектор-кінолог Євген Козовякін розповів про свого напарника Райко: «Він дуже працелюбний собака і має високий потенціал та бажання бути в усьому першим. На нас чекають відрядження на деокуповані території. Райко наразі проходить загальний курс дресирування, базис, на якому буде відбуватися подальший його тренінг як професіонала у виявленні вибухівки». 

Кінологи і їх чотирилапі напарники постійно розвиваються, підтримують свої вже здобуть навички і отримують новий досвід, який використовують на викликах щодо замінування, пошуку людей, вбивств, розбоїв, крадіжок – кругом, де чуйний собачий ніс може принести користь. 

Залиште відповідь

Your email address will not be published. Required fields are makes.