У Чернівцях спеціалізовані собаки допомагають у спецопераціях із затримання злочинців

У Чернівцях спеціалізовані собаки допомагають у спецопераціях із затримання злочинців

У Чернівцях спеціалізовані собаки допомагають у спецопераціях із затримання злочинців

Спеціалізовані собаки допомагають у пошуку, затриманні та виявленні правопорушників та підозрюваних.

Спеціалізовані собаки у Чернівцях допомагають у спецопераціях із затримання злочинців бійцям спецпідрозділу «Корд» ГУНП в Чернівецькій області.

Собаки, що працюють у цьому підрозділі — брати по маминій лінії. За породою вони бельгійські вівчарки. Як розповів, спецпризначенець-кінолог, ім’я якого ми не можемо розкрити, у них є два собаки.

«Собаки спеціалізуються на пошуку, затриманні, виявленні фігурантів – людей, які вчинили кримінальні злочини. У нас два собаки: одному – два роки, іншому – майже п’ять. Тренувальний процес для них почався з дня, коли ми взяли собак на поруки», — каже боєць спецпідрозділу «Корд». 

Один із собак підрозділу отримав найвищу нагороду у конкурсі «Чотирилапі захисники». Він у підрозділі вже чотири роки.

«У нас всі собаки працюють однаково добре: і моя собака, і мого колеги. Ми працюємо не для нагород, ми просто робимо свою роботу. Собака свою, а я свою».

Бійці кажуть, що під час тренувального процесу одне з основних завдань — соціалізація собаки. Тому ці чотирилапі не бояться висоти, темряви, замкненого приміщення й різких звуків. Каже, що собака постійно має з ними всюди гуляти, гратися. Крім того, на кожному виїзді, незалежно від того, потрібен пес чи ні, але він має бути присутнім.

Спецпризначенець додає, що собака має звикнути до бойової групи, а група – до собаки. Також він розповідає, що чотирилапі часто живуть разом із бійцями вдома. Це потрібно для кращого звʼязку між ними.

«Ми їх вважаємо не просто собаками, а співробітниками. Просто більш контрольованими, аніж ми. Для того, щоб він показував кращий результат, він має бути членом групи».

Shpalta

Залиште відповідь

Your email address will not be published. Required fields are makes.